Kecsofoci - szeptember 10-ig lehet jelentkezni az 5+1-es amatőr bajnokságokra.

2021. szeptember. 08., 15:25   |    

Kecsofoci - szeptember 10-ig lehet jelentkezni az 5+1-es amatőr bajnokságokra.

KECSOFOCI - Kecskemét amatőr kispályás bajnoksága a Műkertvárosi Sportcentrumban.

2019-ben két fiatal fociszerető barát nagy lelkesedéssel és lendülettel vetette bele magát a kecskeméti amatőr sportélet felpezsdítésébe. Budapesten azt tapasztalták egyetemi éveik alatt, hogy számos kispályás bajnokságban tudják megmérettetni magukat, ami után persze szívesen legurítottak 1-2 korsóval. Így nemcsak a sport öröme és minden pozitív hatása, de a társasági élmény és a cseh remekek is a hét egyik, ha nem a legjobb élményévé tette a hétfőket számukra. Tanulmányaik befejeztével azt látták szülővárosukban, hogy hiányzik a kispályás labdarúgás, hiszen igen csekély számban, igen kérdéses körülmények között lehet kötöttségek nélkül focizni. Szerették volna elhozni Kecskemétre is azt a könnyed amatőr foci élményt, ami rendszeressé vált az egyetemi éveik alatt, mert hitték, hogy összekovácsoló hatása miatt elsőszámú csapatépítő és közösségépítő eszköz lehet baráti körök, munkatársak, ismerősök és a fiatalok körében is. Így hát arra vállalkoztak, hogy létrehoznak egy profin szervezett, igényes bajnokságot, ahova szívesen megy játszani és társaival találkozni mindenki, aki szereti a focit. Ez lett a Kecsofoci.

Bár a Covid19 nem könnyítette meg a Kecsofoci dolgát, immár két sikeres szezon van mögöttük. Igyekeznek élen járni és irányt mutatni a többi sportágnak is innováció terén, hiszen több kameraállásos felvételekkel, gólösszefoglalókkal, számos különdíjjal és meglepetéssel tették interaktívvá a Kecsofocit. Még „Goal of the Week” szavazást is rendszeresítettek közösségi oldalukon, ami nagy érdeklődésre adott számot, természetesen azért, mert a tétje egy belépő volt a város legjobb szórakozóhelyére. Idén ősszel azt ígérik, még magasabb szintre emelik a bajnokság színvonalát, még több szponzort vonnak be és az MLSZ BKMI által delegált játékvezetők fújják majd a sípot mindkét kategóriában: „Relax” és „Power” ligákra lehet jelentkezni, hogy tudásban egymáshoz hasonló csapatok versenyezzenek a díjakért.

A játékidőből nem engednek, marad 2x20 perc, mert azt látják, hogy sok amatőr focibajnokságnál probléma a kevés játékidő, ahol az öltözés tovább tart, mint a meccs. Ez hiányérzetet okoz. Viszont a 4+1-es játékrendszerről 5+1-re váltanak, hiszen a tapasztalatok alapján így izgalmasabb mérkőzések lesznek.

Az őszi ligákba a Facebookon lehet nevezni a Kecsofoci oldalnak küldött üzenetben 2021. szeptember 10-ig. Minden hétfőn este rendezik a fordulókat a Műkertvárosi Sportcentrum palánkkal és labdafogó hálóval határolt műfüves pályáján, 2021. szeptember 13-tól.


További hírek

Szponzorok