Elhunyt Pákolicz István.

2023. május. 17., 20:18   |    

Elhunyt Pákolicz István.

Életének 67. évében, 2023. május 13-án elhunyt Pákolicz István.

Pákolicz István („Pákó”) 1955. június 08-án született Kalocsán. Az alap- és középfokú tanulmányait is helyben végezte, ahol megismerkedett a labdarúgással.
Ifjúsági focistaként a Kalocsai SE ifi csapatában kezdett, majd Miskére került, ahol az NB III-as bajnokságban szereplő csapat oszlopos tagja is volt. Labdarúgói pályafutását itt fejezte be 1985-ben, majd még ebben az évben sikeres játékvezetői vizsgát tett, és kezdte meg működését a Kalocsai Városi Labdarúgó Szövetség által szervezett serdülő-, ifjúsági- és felnőtt mérkőzéseken.
1990-ben ismét fordulat állt be sportvezetői pályafutásában, mert ekkor megbízták az MLSZ Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatóság jogelődjénél (Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség) a Játékvezetői Bizottság kalocsai csoportjának a vezetésével.
25-35 játékvezető munkáját irányította, ő hangolta össze a mérkőzésekre küldendő játékvezetők listáját, közben mérkőzéseket is vezetett.
A mérkőzések levezetésében először megyei, majd NB III-as szinten, mint játékvezető működött eredményesen közre.
Játékvezetői pályafutása befejezését követően továbbra is vezette a játékvezetők kalocsai csoportját.
A játékvezetői csoport vezetését 23 éven keresztül sokak elismerésére végezte, 2013-ban úgy döntött, hogy végleg abbahagyja sportvezetői pályafutását és visszavonult a sporttól.
Az utóbbi hónapokban súlyos betegség támadta meg, kórházi kezelésre szorult, de szervezete nem tudott megbirkózni ezzel a feladattal és a kalocsai kórházban elhunyt.

Temetése 2023. május 19-én 15:00-kor lesz a kalocsai Béke utcai temetőben.

Pákolicz István emlékére az MLSZ Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatósága által szervezett bajnoki mérkőzések egyperces gyászszünettel fognak kezdődni a hétvégén.


További hírek

Szponzorok